Voetreflexologie

Mijn specialiteit ligt op het gebied van darmproblemen. Door jarenlange ervaring binnen mijn praktijk is deze langzaam maar zeker ontstaan. 

Voetreflexologie is een eeuwen oude techniek die je kortweg een drukpuntmassage op en onder de voet kunt noemen.

Het moge duidelijk zijn dat deze behandelingen NOOIT de reguliere geneeswijze kunnen vervangen. Zoals de naam alternatief het zegt; het is een andere manier van behandelen, een andere visie.

Stel je voor dat elk orgaan in je lichaam, de bloedsomloop, het zenuwstelsel en ook emotionele blokkades beïnvloedt kunnen worden door druk uit te oefenen op bepaalde punten onder je voet, aan de zijkant van de voet of op het onderbeen.

Zo eenvoudig kan het toch niet zijn? Ja, zo eenvoudig kan het zijn en is het ook. Dat wil niet zeggen dat blokkades in je lichaam na één of twee keer verdwenen zijn, maar er veranderd wel wat in je lichaam.

Is het een kwestie van “er in geloven”…  Nee, dat is absoluut niet nodig. De uitwerking van de massages is hier niet afhankelijk van. De druk die wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voet bepaald welk orgaan geprikkeld word. Niet een overtuiging.

Maar hoe werkt het dan? Zoals hierboven reeds aangegeven wordt er door duimtechnieken bepaalde zones die corresponderen met betreffende organen aangespoord om zijn functie beter uit te voeren. De oorzaak waardoor er blokkades zijn ontstaan kunnen op diverse gebieden liggen. Het kan een kwestie zijn van een trauma, ziekte, emoties en in deze huidige tijd ook een gevolg van een verkeerd voedingspatroon. Let wel; ik ben geen voedingsdeskundige of diëtiste.

Heb ik een verwijskaart van de dokter of specialist nodig? Nee, dat is niet nodig. Je kunt zonder verwijskaart gebruik maken van deze alternatieve geneeswijze. De kosten die hier aan verbonden zijn, zijn soms geheel, soms gedeeltelijk te declareren. Dit is afhankelijk bij wie je verzekerd bent en op welke wijze. Een aanvullende verzekering is een voorwaarde. De behandelingen vallen onder alternatieve geneeswijze. Kijk je polis na of informeer bij de zorgverzekeraar.