Mijn eerste blog!

Mijn eerste blog!!

HET is eindelijk zover! Het is tijd voor mijn eerste blog. Best wel spannend!

Waar begin ik over, wat is het onderwerp?

Laat ik maar eerst eens beginnen met mijzelf voor te stellen.
Het kleine stukje tekst op mijn site dekt de lading niet, zal ik maar zeggen.

Op 01 augustus 2006 startte ik als voetreflextherapeute. Van het begin af aan werkte ik vanuit huis. Puur uit gemak omdat dit het beste te combineren was en is met mijn gezin maar ook kostentechnisch.

Ik had mijn baan als buitengewoon opsporingsambtenaar bij een groot chemisch bedrijf met een daarbij behorend leuk salaris opgezegd en moest van onderaf aan beginnen met de opbouw van mijn eigen praktijk.
Klanten moesten nog komen en daarbij ben ik wat voorzichtig van aard.

Al was de start dan klein, de praktijk werd algauw groots. Dat stelde mij in de gelegenheid om andere opleidingen te gaan volgen. Eén van mijn karaktereigenschappen is dat ik steeds opzoek ben naar nieuwe kennis en vaardigheden. Breed georiënteerd en toen nog niet echt bezig met diepgang.

Het nadeel hiervan was dat er een moment kwam dat ik mezelf kwijt raakte. Het gevoel bekroop mij steeds meer en vaker dat ik teveel bezig was met wellness (lichaamsmassages) dan met welzijn/gezondheid.

Wat was hieraan te doen? De oplossing was heel simpel….
Gewoon een moment stil gaan staan op de plek waar ik stond. Teruggaan naar mijn basis en nadenken over het vertrekpunt waar ik gestart was.

In de loop der jaren heb ik dat meerdere malen gedaan en ik ben er iedere keer beter van geworden. Had ik eenmaal op het kruispunt van mijn leven een richting gekozen dan voelde ik mij daarna weer lekker in mijn vel, voelde me weer happy en ging ik vol enthousiasme verder op het pad dat ik had gekozen.

Een echte aanrader voor u misschien om dit ook eens te doen. Niet als een kip zonder kop rond blijven rennen en uzelf vertellen dat er geen andere mogelijkheden op uw pad liggen. Dat klopt namelijk niet, het is alleen handig om ze te willen zien.

Het heeft mij gebracht wat ik nu heb, wat ik nu ben en wie ik zijn wil.
Er zullen beslist nog momenten komen waarop ik nog eens op een kruispunt sta en over mijn mogelijkheden na (moet) denken.
Hopelijk neem ik dan ook de tijd om weer stil te staan en te zijn. Dan kan ik mezelf namelijk beter horen.

Fijne dag!

Mijn eerste blog!

Mijn eerste blog!!

HET is eindelijk zover! Het is tijd voor mijn eerste blog. Best wel spannend!

Waar begin ik over, wat is het onderwerp?

Laat ik maar eerst eens beginnen met mijzelf voor te stellen. Het kleine stukje tekst op mijn site dekt de lading niet.

Op 01 augustus 2006 startte ik als voetreflextherapeute. Van het begin af aan werkte ik vanuit huis. Puur uit gemak omdat dit het beste te combineren was en is met mijn gezin maar ook kostentechnisch.

Ik had mijn baan als buitengewoon opsporingsambtenaar bij een groot chemisch bedrijf met een daarbij behorend leuk salaris opgezegd en moest van onderaf aan beginnen met de opbouw van mijn eigen praktijk.
Klanten moesten nog komen en daarbij ben ik wat voorzichtig van aard.

Al was de start dan klein, de praktijk werd algauw groots. Dat stelde mij in de gelegenheid om andere opleidingen te gaan volgen. Eén van mijn karaktereigenschappen is dat ik steeds opzoek ben naar nieuwe kennis en vaardigheden. Breed georiënteerd en toen nog niet echt bezig met diepgang.

Het nadeel hiervan was dat er een moment kwam dat ik mezelf kwijt raakte. Het gevoel bekroop mij steeds meer en vaker dat ik teveel bezig was met wellness (lichaamsmassages) dan met welzijn/gezondheid.

Wat was hieraan te doen? De oplossing was heel simpel….
Gewoon een moment stil gaan staan op de plek waar ik stond. Teruggaan naar mijn basis en nadenken over het vertrekpunt waar ik gestart was.

In de loop der jaren heb ik dat meerdere malen gedaan en ik ben er iedere keer beter van geworden. Had ik eenmaal op het kruispunt van mijn leven een richting gekozen dan voelde ik mij daarna weer lekker in mijn vel, voelde me weer happy en ging ik vol enthousiasme verder op het pad dat ik had gekozen.

Een echte aanrader voor u misschien om dit ook eens te doen. Niet als een kip zonder kop rond blijven rennen en uzelf vertellen dat er geen andere mogelijkheden op uw pad liggen. Dat klopt namelijk niet, het is alleen handig om ze te willen zien.

Het heeft mij gebracht wat ik nu heb, wat ik nu ben en wie ik zijn wil.
Er zullen beslist nog momenten komen waarop ik nog eens op een kruispunt sta en over mijn mogelijkheden na (moet) denken.

Fijne dag!