Magnesium voetenbad

Bron: Zechsal puur magnesium
Bron: Zechsal puur magnesium

Magnesium is een weldaad voor jouw lichaam. Het kent veel positieve uitwerkingen op het lichaam na inspanning of ter ontspanning. De magnesium vlokken kunnen gebruikt worden in een voetenbad of in een ligbad.

Helpt magnesium bij onrustige benen?

Geschat wordt dat vijf tot tien procent van de volwassen bevolking last heeft van onrustige benen, ook Restless Leg Syndroom (RLS) genoemd. Sommige mensen hebben het af en toe, maar bij een behoorlijke groep heeft RLS een chronisch karakter met alle vervelende gevolgen van dien.

Oorzaken:

De oorzaken van RLS zijn tot op heden nog niet vastgesteld. Wél wordt er in de literatuur onderscheid gemaakt in drie soorten met verschillende oorzaken:

  1. Men veronderstelt dat het bij de helft van de RLS – aandoeningen om een erfelijke vorm gaat.
  2. Daarnaast is er een secundaire RLS die als oorzaak een ander lichamelijk probleem heeft. Denk daarbij aan reuma, diameter, de ziekte van Parkinson of schildklieraandoeningen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij hoge bloeddruk, hartfalen en depressie, kan het ook de medicatie zijn die RLS veroorzaakt of verergert.
  3. Dan de restcategorie, de idiomatische vorm: er is geen erfelijke belasting, geen onderliggende kwaal e toch heb je onrustige benen. Als er dan toch een reden moet worden aangewezen dan wordt deze gezocht in stress, slecht slapen, voeding en leefstijl.

Reguliere behandeling

Vaak wordt gewezen op leefstijl. Gezonde voeding geen of weinig alcohol, ’s avonds geen koffie zijn veelgehoord adviezen. Extra inname (suppletie) van vooral ijzer, maar ook vitamine B12 of B11 (foliumzuur) kan ook helpen.

Magnesium: een natuurlijk hulpmiddel

Bij de reguliere behandeling van RLS speelt magnesium nauwelijks een rol en dat is jammer. De (helaas nog kleine) studies die zijn verricht naar de inzet van extra magnesium bij RLS zijn namelijk positief. Het verdient naar onze mening meer aandacht en grootschaliger onderzoek. En wel hierom:

  • Gebrek aan magnesium kan ee rol spelen bij het ontstaan of verergeren van aandoeningen zoals diabetes reuma, hoge bloeddruk, hartfalen en depressie. Secundaire RLS wordt vaak in verband gebracht met deze kwalen.
  • Het aantal mensen dat Zechsal magnesium met succes gebruikt tegen RLS groeit dagelijks.
  • Medicatiegebruik werkt vaak een magnesiumtekort in de hand. En dit tekort kan indirect weer het ontstaan van RLS bevorderen.

Welke producten?

De Zechsal producten zijn geen medicijnen. Ze bevatten louter natuurlijke ingrediënten die het lichaam ondersteunen Door de werking via de huid wordt het maag-darm kanaal ontzien en is de kans op interferentie met (oraal genomen) geneesmiddelen klein. Het magnesium van Zechsal bevat ook een (optimale) cocktail van sporenelementen.

Bij RLS worden de volgende producten aanbevolen:

  • Magnesium badkristallen. Neem gedurende drie tot vier weken om de dag een voetenbad met 125 gram magnesium kristallen. Bij voorkeur voor het slapen gaan.
  • Magnesium olie (31%). Gebruik elke dag vijftien to twintig sprays op de dagen dat je geen voetenbad neemt. Wil je geen voetenbaden nemen, gebruik dan elke dag de olie,
  • Als alternatief voor de olie kan ook de de MSM gel gebruikt worden. Deze is minder gevoelig op de huid, prettig in gebruik en bevat naast zo’n vijftien procent magnesium een aantal natuurlijke ontstekingsremmers die bij kunnen dragen aan je algehele gezondheid. Gebruik de gel bij voorkeur in combinatie met regelmatig een voetenbad.

Vragen?

Bovenstaande is geen medisch advies. Raadpleeg voor vragen van medische aard altijd uw behandelaar of huisarts.
Uiteraard kun je mij altijd bellen op 06 – 55 10 16 18 of een mail sturen naar [email protected]