Detox reflexmassage

Het begrip detox en het woord ontgifting zijn een begrip geworden in deze huidige maatschappij.
Voor sommige mensen is het zelfs een levensstijl geworden om het lichaam zo rein mogelijk te houden door het eten van bepaalde voeding.

Maar waarom gebruik ik beide woorden apart? Het is toch hetzelfde?
Veel mensen hebben dat idee en gebruiken beide termen door elkaar maar bedoelen in de meeste gevallen ontgiften; het lichaam ontdoen van afvalstoffen.
Er bestaat namelijk een verschil tussen een deze twee.

Met een detox kuur wordt ontzuren van het lichaam bedoeld.
Ervoor zorgen dat de PH waarde van ons lichaam hersteld wordt. Indien de ph waarde van het lichaam verstoord is dan zijn zwakke nagels of dun uitvallend haar een bekend en veel voorkomend symptoom. Schimmelinfecties op de huid ontstaan eveneens gemakkelijker.

De gevolgen van aanhoudende verzuring in het lichaam heeft diverse gevolgen.

  • afname enzymwerking
  • zuurstof tekort in de lichaamscellen (deze wordt voorzichtig genoemd als mogelijke oorzaak nummer 1 van kanker)
  • koorts
  • demineraliseren (ontstaan van osteoporose, hart- en vaatziekten, haaruitval)
  • oedeem
  • overgangsklachten
  • ontstekingen en aantasting van weefsels
  • steenvorming zoals galstenen, nierstenen.

Ontgiften betekent dat het lichaam wordt ontdaan van toxische stoffen veroorzaakt door onder andere overmatige stress, zware metalen, medicatie, alcohol of roken, verkeerde levensstijl.

Tijdens het ontgiften van ons lichaam streven we ernaar om zoveel mogelijk afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen.
Het eten van gezonde voeding helpt dit proces in zekere mate, maar ik richt mij vooral op het stimuleren van díe organen die het meest met het afvoeren van vervuilende stoffen te maken hebben.

De lever is tijdens het ontgiften hierin het belangrijkste orgaan. De afvalstoffen die uit ons bloed zijn verwijderd worden hier afgegeven aan het bloed om vervolgens het lichaam voornamelijk te verlaten via de darmen, nieren en blaas.

Zonder er bewust van te zijn lopen de fases in elkaar over. Van een eerste gezonde uitscheidingsfase tot fase zes de neoplasmafase. Een verzuurd en vervuild lichaam heeft op den duur gevolgen. Zoals hierboven opgenoemd zijn er fysieke problemen die kunnen ontstaan, maar daar blijft het niet bij indien deze situatie aanhoudt.
Hand in hand met toenemende lichamelijke klachten ontstaan er eveneens psychische klachten zoals het gevoel “vast te zitten”, depressiviteit of nog een stapje verder.

De toename van psyhische klachten wordt echter vaak niet gerelateerd aan de fysieke conditie van ons lichaam.
Het is daarom hoog tijd om bij beginnende klachten even stil te staan bij onze emotionele gesteldheid en de nodige stappen te ondernemen en te starten met het reinigen van onze binnenkant.

Met de huidige vervuiling van deze maatschappij is het een aandachtspunt dat blijft terugkomen en het vraagt het nodige onderhoud.

START NU!!