Cupping

Cupping staat over het algemeen bekend als de glazen bollen die, met name op de rug, worden geplaatst.  Maar wat is de uitwerking van deze methode?
Waarvoor wordt het gebruikt?

Er zijn verschillende toepassingen. 

  • De alom bekende opheffing van blokkades in het lichaam
  • Afvoer van afvalstoffen in het lichaam en vocht
  • Kalmerende en helende werking van het bindweefsel systeem (sinaasappelhuid)
  • Stimulatie van collageen en elastine met name in het gelaat en decolleté
  • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels. 

In het algemeen gezegd wordt door het lichaam gereinigd door het plaatsen van de bollen. De bollen bestaan uit verschillend materiaal. Afhankelijk van de locatie waar het lichaam behandeld wordt. De lucht onder de bol wordt vacuüm gezogen waardoor de huid omhoog komt. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Vervolgens kunnen er meer afvalstoffen via het bloed worden afgevoerd en zuurstofopname in de cellen verhogen.
Het gunstige effect is dat er meer celdeling plaatsvindt, de aanmaakt van elastieke en collageen toeneemt en oppervlakkige huidrimpels minder zichtbaar zijn. 

Operaties veroorzaken littekens en in enkele gevallen ook onderhuidse verklevingen. De stimulatie van de bloedtoevoer in deze gebieden kan er voor zorgen dat littekens verzachten en vervagen. 

Vrouwen met een sinaasappelhuid (opgeslagen vetcellen) op de bovenbenen zijn welkom.
De dames met lipoedeem kan ik helaas niet in behandeling nemen. 

De techniek waarop de cups worden gebruikt is afhankelijk van de doelstelling. Bij het behandelen van locale pijnpunten wordt de cup vastgezet. Bij het stimuleren van de bloedsomloop wordt de cup voorzichtig heen en weer bewogen waardoor de bloedsomloop geactiveerd wordt.